Huizen te koop Duitsland

Misschien werd u een baan aangeboden in Duitsland, of lijkt een vakantiehuis in Duitsland wel iets voor u. Of wellicht wilt u in Duitsland investeren in vastgoed. Wat ook de reden is dat u een huis in Duitsland wilt kopen, het is altijd belangrijk om informatie in te winnen i.v.m. de gewoonten indien u een huis wilt kopen in het buitenland.

Huizen kopen in Duitsland

In Duitsland worden huizen meestal niet zo openlijk verkocht als in Nederland. Daarmee bedoelen wij dat je in Duitsland bijna nooit een bordje ‘huis te koop’ in het straatbeeld zult zien. Dit heeft met een cultuurverschil tussen Duitsers en Nederlanders te maken. Duitsers lopen niet te koop met het feit dat ze hun woning te koop stellen. Veelal gebeurt dit om burenroddel te vermijden. Daarom wordt dit vaak stille verkoop genoemd.


huizen te koop Duitsland
Huizen te koop in Duitsland

Duitse makelaars

Net zoals in Nederland worden huizen vaak met een makelaar gekocht en verkocht. De gewoonten zijn wat verschillend van de Nederlandse gewoonten. Ook de courtage van de makelaar is hoger dan in Nederland. Het verschil kunnen we zelfs vrij fiks noemen, 7% is geen uitzondering. Verder is het oppassen geblazen bij het aangaan van contracten. Liever gezegd, het is belangrijk om weten dat in Duitsland een contract al ingaat op het moment dat u contact opneemt met een makelaar n.a.v. een advertentie die u in een krant gevonden hebt. Dit wil zeggen, van zodra de makelaar u informatie verschaft over het huis dat u wilt kopen, en u koopt het pand ook effectief, dan zal de makelaar u vragen commissieloon te betalen.

In Duitsland is het gebruikelijk dat één huis door meerdere makelaars op de markt gebracht wordt, en u geacht wordt een courtage te betalen aan alle makelaars waar u contact mee gehad hebt om meer informatie over de woning in te winnen.

U kunt dit vermijden door direct nadat een makelaar u een pand wilt voorstellen hem er duidelijk maar beleefd op te wijzen dat u al voldoende informatie heeft over het huis in kwestie. Soms zijn er makelaars die handig gebruik maken van deze regelgeving door hun hele huizenbestand voor te stellen. Zo kunnen zij een vergoeding vragen voor alle panden die zij op die manier hebben voorgesteld. Indien u een dergelijke brochure in handen krijgt of opgestuurd kreeg, kunt u de informatie het best direct na ontvangst terugsturen aan de verzender.

Pas dus goed op vooraleer u reageert op een Duitse advertentie! Reageer enkel wanneer u zeker bent dat het gaat over een huis dat u werkelijk zou willen kopen! Verkocht (makelaar, zonder makelaar, openbare verkoop)

Huizen online in Duitsland

Er bestaan Duitse huizensites, maar om deze te kunnen raadplegen is het natuurlijk nodig dat u de Duitse taal machtig bent. Twee belangrijke sites zijn Immobilien en Immobilien scout 24. Er zijn mensen die van mening zijn dat deze sites niet van dezelfde kwaliteit zijn als de Nederlandse sites, maar zelf zijn we van mening dat enkel het concept anders is. Beide sites zijn best gebruiksvriendelijk! We zouden u niet direct adviseren om krantenadvertenties als alternatief te gebruiken.Huizen te koop Nederland

Het aanbod van huizen te koop in Nederland is zeer divers. De regio is sterk bepalend voor de prijsontwikkeling. Een huis in Drenthe is aanzienlijk go… Meer →


Huizen te koop Duitsland

Misschien werd u een baan aangeboden in Duitsland, of lijkt een vakantiehuis in Duitsland wel iets voor u. Of wellicht wilt u in Duitsland investeren … Meer →